Powered By Blogger

Tervetuloa!

Piukoi siimoi!















perjantai 17. syyskuuta 2021

VIIMEIN TAAS TOSITOIMESSA!

 



”Paras retki ikinä!”

Tuo oli poikien kommentti, kun tultiin viime viikon keskiviikkona kotiin kalaretkeltä. Pitkän, pandemian varjostaman tauon jälkeen saimme taas kerhon aktiiviseksi. Nyt oli kerrankin mahdollisuus paria tuntia pidempään, ja pätevän oppaan johtamaan kalastusrupeamaan, ja veneestä kalastamisen!


Ottipaikkana oli Merimasku, ja sen Kirkonsalmi. Opastajana ”Vuoden kalastusopaaksi 2021” valittu merimaskulainen Jani Ollikainen. Sää oli lähes tyyni – syksyiset puhurit eivät venettämme onneksi keikuttaneet. ”Kaakko vie kalan merestä, itäkaakko kattilasta, luode lusikastakin”. Janin kertomalla vanhalla kansanviisaudella on vankkaa kokemuspohjaa.



Jani opasti meitä jigikalastuksen saloihin, mikä oli mainiota, koska tämä kalastustapa oli kaikille kerholaisille uutta. Näimme myös käytännössä, miten vene pysyy paikallaan ilman ankkuria satelliittiohjatun sähkömoottorin avulla. Sekä kuulimme uudempaa kalastuksen kansanperinnettä: banaanit eväänä tuovat huonoa onnea, koska kaikuluotaimessa kalat ovat joskus hyvin banaanimaisia. Banaanien sijasta söimmekin välipalana omenoita suoraan Apajan kalastajatilan puista. Muitakin kalajuttuja kerrottiin ja kuultiin.







Kalaa tuli jigillä kohtuullisesti, ja retken kruunasi ateriointi Apajan grillipaikan tulilla. Jani näytti, miten ahven fileerataan oikeaoppisesti. ”Paras kouluateria ikinä!” Mikäpä voittaisi itse saadun ahvenen makua, kun se on nuotiopannullapannulla huolella paistettu Janin vinkkien saattelemana!





Kiitokset Jani Ollikaiselle, ja erityiskiitoksemme myös Rapalan säätiölle, joka myönsi avustusta kerhollemme retken toteuttamiseen! Tästä kerho sai hyvää intoa jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti